Thursday, March 17, 2011

perubatan Islam ....insyaAllah

selamat pagi dan salam satu malaysia..

bru masuk opis..smlm ayu cuti,,hehe best kan ponteng keja. tapi ayu cuti ade sbb taw..ayu penat sangat..sebab malam selasa tu ayu pergi bawak adik pergi berubat..iye l;ah untuk pulihkan semangat die..lagipun kawan tu nak SPM kan....


lepas isya kami pon gerak...3 keta folow taw..keta akak de, keta ya , n keta abg sharol..perghh cm nak g mane jer kan..padahal nk pergi ke kajang jer...tempat tu terletak kat kajang prima..ustaz ishak name nya..memamg pemes la..sbb tadi aku dah goggle tadi terkeluar name tu...

sampai..ambil nombor..bagus jugak ade sistem nombor taklah nk potong q kan...mmg ramai yang datang untuk berubat..dari batu pahat ade. dari pahang ade..seluruh malaysia lah law x silap aku...
turn kami no 28..mmg lambat lagi, so kami pergi ke kedai makan berhampiran..lapo lak gak time tu...
so makan lah...selesai pergi ke tempat berubat tu balik..tunggun turn..duduk kat dalam.. tempat menunggu memang selesa...oke selesai. nombor kami dipanggil...so semua masuk lah..hehe.. ustaz tu baik sangat...tengok gaya pon aku taw lah kan..sebab tempat untuk berubat pun open aje..so xley ragu-ragu..


memeng kita percaya dan mintak tolong kepada allah yang satu..tapi kita kena lah ikhtiar..so adik ayu pun berjumpalh dengtan ustaz nie....alhamdullilah die cube pulihkan semangat adik ayu..n last-last die cube tengok dalm diri kami..suruh kami selawat dan die berdoa kepada allah..aku pun sangkut..katanya aku ade terlanggar "die".. patot laa aku seallu sakit bahu.....


ermm sekarang memang aku pun kena , so die ubatkan aku..alhamdullilah..oke.. tapi balik nanti kena laa ikot ape yang die cakap..solat hajat dan solat taubat..insyaAllah semuanya ok...iye dengan izin Allah...
selesai kami balik lah..tp tak jugak singgah kat downtown kajang lak nk makan steam boot..huhu


p/s : mmg zaman dah moden tapi xley gak lupekan kaedah islam nie..betul x ?? 


2 comments:

solo molo said...

yang penting kena ikhtiar...
tak b0le nak bergantung ngan perubatan m0den...
kadang perubatan m0den tak b0le kesan sakit yang agak ganjil nie...

ayuhidayu said...

solo molo .. betul laj ape yg u cakap tu

Yang terbaik

.....saya bukan awak.....