Monday, January 24, 2011

XTVT HUJUNG MINGGU..


Hari Sabtu..

Pagi : Oke hari ni Cik Ayu akan pergi jogging bersama Akak De dan Abg De..dimana lokasi nyer..oke jom ikot aku...lokasi di taman Tasik Permaisuri di Cheras..seawal 7.35 dah smpai..(oh..oO..awal ker??) xkesah laa..janji selamat sampai..so dah sampi tukar kasut sbb time pergi td aku pakai seliper jerk an..siap pakai kasut ngn stoking katun yang kiut-miut tu...kua dari keta...per lagi..joging la..oh tidak...jalan2 dlu..wat cam xtcvt regangan.if tak buat for sure pas jogging nanti akan rase saket satu badan...aper x cayer..oke korang try la..haha...
Jogging mmg syok....ramai gak orang yang mngamalkan gaya idop sihat ini..ingatkan Cik Ayu jer...ceh bongkah lak Cik Ayu kiter nie  erk...memg bagus berjoging..xda lah bgn lamabt jerk an...yer la pukul 11, matahari dah tinggi bru nak bangun tdo...ishh xelok la mcm tu...huhu sekurang2nya kesihatan kita dlam keadaan baik..jantung dan organ dlaman pon sihat(pe lak cik ayu cuba sampaikan nie erk??( _”_)
Oke2 ..majoriti yang rajin berjoging dari kacamata aku laa..kaum cina jer yang ramai..bukan nak kate kaum melayu xda..ade tp jumlah nyer sikit sangat...iye la..selalu sangat aku perasan geng-geng cina khususnya kaum wanita laa,,,kumpul ramai2 bawak radio satu pastu pasang kuat2 buat group dancing n erobik...kite yang melayu nie..hanye tgk jelah..nk join sekali malu..iye la org x pelawa kan...xpe2 nanti bile cik ayu free Cik Ayu bawak radio n pasang kuat2 kat taman tu. Pastu kita wat poco-poco..pergghh mesti best..oke sape mau join cik ayu sila pm kat ym yer...(haha bile la mase tu yer cik ayu...)..
Oke lah Cik Ayu abes jogging dalam 8.40..tgk satu jam jer aku tawaf tasek tu..kira hebat la kan...per? x hebat..eh hebat laa ade kawasan yang berbukit tu aku let tawan taw..kire oke la kan..walaupun sesekali Cik Ayu mengeluh...cth..nape la bukit nie tinggi sgt....ouh ayu..ayu..
After selesai jogging..wat lak sit up..kemudahan dah ade so gunalah kan...xla terer mane..pe orang kata buat yang termampu jerk an...hikhik..so aku buat yang termampu jer la...pas siap2 sume..semua orang buat muka penat dan muka lapar pe lagi..lokasi seterusnya  g mkn sup la..akak Cik Ayu cakap..ade sup yang terbaek kat situ..so serbu sup laaa....dalam kul 10.00 kami bergerak pulang..






p/s..berjaya gak Cik Ayu jogging arini..moga menambahkan hasil..amin(“.)

3 comments:

C.I.N.T.A said...

huhuhuhuh! ai pun suke jogging.. tapi xde mase la nak wat xtvt tuh.. kalau ade byk masa kan best!

Nescafe ais said...

Salam singgah dari forum SB.


Nak join sekali jogging buleh?

p/s:Hampir terkejut den masuk sini.hehe

ayuhidayu said...

boleh jer,,,nanty kita p joging ramai2 k..pasti best

Yang terbaik

.....saya bukan awak.....