Monday, February 7, 2011

jem + jln lame = menara condong



salam..


arini aku penat sangat..yer la pinggang sakit  akibat duduk terlalu lame dalam kereta...hampir 8 jam...bukan suatu tempoh yang singkat....mengenangkan kena kerja, so kena la jugak balik kl...setelah hampir seminggu aku cuti raye cina =)..best tambahan lagi aku g holiday ke penang...


oke2..skunk waktu untuk aku bercerita mengenai pengalaman bersesak-sesak untuk pulang ke ibu kota. aku, ya n abg....bergerak pada pukul 3.45 petang.. betoi mmg sharp ahh aku tgk jam kat dinding uma aku tu..heee.. so aku duduk depan di sebelah driver.. not pemandu..hahaha,,


gerak smpai tambun dlm kul 4.50. kire masuk highway lar nie kan..
n terkejut sebab ade banyak sgt kenderaan.. beribu mungkin... @_@ wow banyak tu...
beratur panjang..aiyak..
masak laa cmgini
so..memenadangkan keadaan dah macam nie..kami gune plan B...kuar ikot simpang pulai..n masuk jalan lame....
(sbbnya dr ipoh nak ke simpang pulai pun dh makan mase 1 jam.....)

nk ke susur keluar pon tol.....ermm macam mane hanya boleh bersabar....so dah lalu jalan lame paham-paham jer laa kan...banyak laa pulak trafic light nyer..mmg mencabar....
tapi yang best boleh usha-usha kg owg..yer laa jauh perjalanan luas pemandangan x gitu....huhu



mmg luas dah jauh !! dari kampong gajah..merangkak2 ker 
teluk intan....
huhu nie yang best sebab dapat singgah ke menara condong...huhu selama nie asyik dengar jer kan so sekarang.. aku dapat jugak menjejakkan kaki ku setelah berbelas tahun tidak kesini...so layan r pix aku nie yer...
taraaa


nampak tak


ya n abg
aku
sape yang condong nie
oke..lepas bergambo..kami makan di kedai makan feveret abg...makan nasi goreng ayam..mmg sedap dan murah!!.. caya laa kedai makan yang sedap..boleh bawak mak makan kat sini.. insyaalllah....lepas mam kami cabut...meneruskan perjalanan kami yang terhenti td...lalu ikot jalan lame lagi..ikot sabak bernam dan terus menuju ke rumah..mmg pena..dan jalan raya masih jem lagi.....
sekian....>.<

2 comments:

ciKmOt said...

hahaha, samalah kita jem jem...last2 ikut jalan lama...huhuhu...

salam ayu...

ayuhidayu said...

ii cik mot..aah terpakse gune jalan lame...

Yang terbaik

.....saya bukan awak.....