Tuesday, June 7, 2011

Demam Go Genting..


Akhirnya dapat jugak aku update blog aku dan masukkan entri genting nie..walaupun keadaan kesihatan yg agak terbatas..(aku demam+xde suara +batok dan sakit tekak buat masa nie)..gara-gara terkejut sebab aku pergi genting..well memang layak begitu sebab umur aku masuk 21 tahun baru merasa nak pergi genting..tengok mesti ramai tak percaya kan..kan...

Tapi alhamdullilah Allah yang maha berkuasa mengizinkan jugak aku pergi melancong dan melihat alam ciptaan Nya..syukur Ya Allah..aku pergi sana mean Genting Highlands ditemani 2 hero..jeng-jeng..2 lagi taw..bukan 1..2-2 hero ni aku sayang bangat..mereka adalah...Taraa..opkos laa adik aku n yg sorang lagi..abg aku...bertiga jer kami pergi...yang lain kami tinggal tak cukup bajet..kuikui..

Dalam pukul 5.30pagi aku dah bangun beb..tukang kejut opkos la mak aku..wakaka aku rase mak aku tak tidor weyh..setiap satu jam die kejut kan aku..tengok betapa besarnya pengorbanan mak,,jadi jam loceng utk anak die..saaayaang mak laju-laju...aku mandi..cehh bangun awl..berkobar-kobar dalam hati nie..genting..here i come..jerit aku dlm bilik air...<<itu tipu..hahaha

Gerak dalam pukul 6.35.abg aku datang lambat..bengang jer..xpe lupekan...dalam kereta aku tdo..well perkara wajib kan..sape x kenal aku..kat Gombak abg kejut,,kami bekpas kat situ..aku makan roti canai ajer..xsedap...pas mkn..teruskan mendaki bukit..kami naik keta kabel (Genting Skyway/Awana Skyway)..so abg aku yang “payung aku n adik” tenkiu ye bang!!

Pertama kali gak aku naik menatang nie...mula-mula agak-agak gayat..dah lame rase bosan lak..ye laa lame dlm 20 minit...dapat aku usha pemandangan gunung waktu pagi..subhanaallah..cantik weyh...hijau mata aku..yerla banyak pokok kan..

Dalam kul 8 lebih kami dh sampai di puncak..bestnyerrr...orang tak ramai lagi..yerla awl pagi kan...tak payah nak beratur panjang-panjang..relax jer..nyaman..sedamai hati aku nie...
dah nak sampai...yahoooo

Setelah mengeluarkan duit dari wallet..abg beli tiket..well kena RM46 hinggit..orait lah tu kan..jom masuk...aku dengan abg terus main spinner alah yang buaian pusing tuh...huhu pening-pening..adik aku tak main..takot pening lah tu..wakakaka...hasilnya..memang aku pening..lelong dowh..
gayat kott


dengan adik


tapi best ..lepas tu kami masuk umah the pirate ala-ala umah hantu yang ni naik train...ceh tak takot langsong..aku masuk rase nk gelak jer..macam jalan-jalan kat taman bunga ..kahkah..xsyok langsung..bergambar dan berposing xtvt lepas tu....
kat belakang ni lah train yang ntah pape..ta takot pon

adik ngn abg
ayu amer

Main lagi kami naik cyclone...naik 3 orang...aku dok belakang..cuak aku nk dok depan...wahhh menjerit-jerit sampai lah xde sore nak jerit dh...takott ouhh.....ehh lupe nak cakp kami naik menatang ni jugak ape name nya..haaa pirate ship..best...kecoh jer aku ngn abg atas nie...terbaik ahh pastu kami jalan-jalan naik beluncas(monorail)..hahaha menatang yang round satu taman permainan tu...terkedek-kedek die jalan ye lah name pun ulat beluncas kan..lepas tu sesi bergambar kat bas mini London tulah....hahah main lagi kami naik corkscrew plak...menakutkan..aku yang dh naik rase nk turun balik...memang terbalik la korang kat atas tu...lalalalala merasa la seumur idop kan naik menatang tuh..
takkoott

amik gambar time naik ulat beluncas..train
muka bosan naik train..kuikui
my hero
my hero 2

Kul 11.50 aku n dorang kua..awl kan..adik aku sebok nak g karok..aku pond ah penat..kami balik jer terus hujan turun..lebat pulak..alhamdullilah dapat kami main semua hujan pun turun..oke lah tu kan...tapi bagi korang yang lenjun mase tu..maaf erkk sian aku kat korang...kiteorang blah turun balik naik skyway tuh..terus g summit n teman adik aku karok dan dorang teman aku tgk wayang cite karak..hahaha mmg terbaik arr aritu sebab sampai sekarang aku still demam genting...

2 comments:

Kesah NurEqa said...

alahh ! cte je gempak . gmba x de !
masok la kn gmba skali . x syok la cte cmni ! adoiii ! hahha !

ayuhidayu said...

beb..akoo dah masuk kn pix..nampak tak..nampak ta.....

Yang terbaik

.....saya bukan awak.....